Autor: Kristiina Käit • 23. aprill 2024

Punase liha asendamine kalaga võib säästa vähemalt pool miljonit inimelu

Värske uuringute kohaselt võib punase liha asendamine söödakalaga ära hoida kuni 750 000 surmajuhtumit ja vähendada puudeid, mis on seotud toitumisega seotud haigustega 2050. aastaks.
Foto: Shutterstock

Uue uuringu kohaselt võib ülemaailmne üleminek punaselt lihalt söödakala tarbimisele märkimisväärselt vähendada mittenakkushaigustesse suremust, kirjutab medicalnewstoday.com.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099