• 14.10.24, 09:00

Bayer peab maksma 78 miljonit dollarit mehele, kes haigestus umbrohutõrjevahendi tõttu vähki

USA Philadelphia vandekohus määras Bayerile 78 miljonit dollarit kahjutasu Pennsylvania mehele, kes väitis, et haigestus mitte-Hodgkini lümfoomi Roundupi umbrohutõrjevahendi pikaajalise kasutamise tõttu.
Bayer on varem võitnud 14 kohtuasja 20-st, mis on seotud umbrohutõrjevahendi Roundupiga.
  • Bayer on varem võitnud 14 kohtuasja 20-st, mis on seotud umbrohutõrjevahendi Roundupiga. Foto: Shutterstock
Philadelphia osariigi vandekohus otsustas, et Bayer (BAYGn.DE)peab maksma 78 miljonit dollarit Pennsylvania mehele William Melissenile, kes väitis, et haigestus mitte-Hodgkini lümfoomi pärast aastatepikkust kokkupuudet Bayeri Roundupi-nimelise umbrohutõrjevahendiga, kirjutab Reuters. Mees kasutas toodet kodus ja tööl aastatel 1992–2020, mil tal diagnoositi vähk. Vandekohus määras 3 miljonit dollarit hüvitiseks ja 75 miljonit dollarit karistuslikeks kahjudeks.
Bayer on varem võitnud 14 kohtuasja 20-st, mis on seotud Roundupiga, kuid mitmetes suurtes kohtuvaidlustes on ettevõttele määratud olulisi kahjunõudeid.
Näiteks määrati eelmisel aastal 1,56 miljardi dollari suurune otsus, mis hiljem vähendati 611 miljonile dollarile. Bayer väidab, et glüfosaat, mis on Roundupi aktiivne koostisosa, ei põhjusta vähki ning tugineb teaduslikele tõenditele ja ametlike asutuste hinnangutele.
Loe lisaks
Ravimifirma Bayer logo
  • 07.06.23, 07:00
Bayer toetas suurima summaga radioloogia ühingut
Melisseni juhtum on osa suuremast kohtuvaidluste seeriast, mis sai alguse pärast Bayeri poolt Roundupi tootja Monsanto omandamist 63 miljardi dollari eest 2018. aastal. 2020. aastal lahendas Bayer suure osa toona pooleliolevatest kohtuasjadest 10,9 miljardi dollari eest, kuid ettevõttel on endiselt üle 58 000 aktiivse nõude.
Loe lisaks
Moderna kaebas Pfizer/BioNTechi USAs kohtusse.
  • 26.08.22, 20:50
Vaktsiinihiiud tülis: Moderna kaebas Pfizer/BioNTechi kohtusse
Bayer kavatseb otsuse edasi kaevata, väites, et teaduslikud tõendid ja rahvusvaheliste reguleerivate asutuste hinnangud ei toeta väidet, et glüfosaat põhjustab vähki.
Bayer loodab saavutada USA Ülemkohtus võidu, mis võiks lõpetada Roundupi kohtuvaidlused.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 28.09.24, 08:45
Sügiskonverents naise tervisest
8. novembril toimub ITK sügiskonverents, mis seekord võtab fookusse naise tervise.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele