• 21.10.24, 16:22

Juulis müüdi osa retseptiravimeid vale soodusmääraga

Seoses veaga ravimiregistri süsteemis müüdi juulis apteekides ravimeid vale soodusmääraga, teatas ravimiamet.
Ravimid apeegis.
  • Ravimid apeegis. Foto: Shutterstock
Keskmine soodusmäära erinevus oli seitse eurot ning raha tagastatakse kõikidele inimestele, kes ostsid madalama soodustusega ravimeid.
Tervisekassa pressiesindaja Sander Rajamäe sõnul on intsidendist puudutatud 3576 patsienti ning tagastatakse 27 714 eurot, lisas uudise kohta Delfi.
Ravimiameti peadirektori asetäitja Ott Laius selgitas ravimiameti pressiteates, et juulis ilmnes ravimiregistri andmeülekandes tõrge, mille tulemusel esines häireid ravimite soodustuste rakendamisel apteekides. Vea tingis süsteemiarendus, mille tulemusel ei liikunud enam ravimite soodustuste info edasi retseptikeskusesse. See põhjustas ajutisi probleeme, kus patsiendid said ravimeid kas suurema või väiksema soodustusega kui neile oli ette nähtud.
Tervisekassa ravimilahenduste tootejuhi Maris Veermäe sõnul teavitati intsidendist kohe kõiki osapooli, kaasates nii apteekreid kui ka TEHIKut. „Tänaseks on tervisekassa välja selgitanud intsidendi ulatuse ning asume õige pea teavitama ja tegema tagasimakseid nendele inimestele, kes tasusid apteegis oma ravimi eest mõne euro rohkem kui muidu. Inimestelt, kes tasusid apteegis vähem, tervisekassa raha juurde ei küsi,“ ütles Veermäe.
Patsientidele, kes olid intsidendist mõjutatud, saadetakse läbi riigiportaali teavitus SMSi ja emaili teel ning üle makstud summa tagastatakse tema täiendava ravimihüvitise (TRH) jäägile, mida saab kasutada järgmisel korral apteegis retseptiravimite ostmisel. Täiendava ravimihüvitise jääki saab näha riigiportaalis eesti.ee alalehelt "Tervis ja retseptid".

Seotud lood

Uudised
  • 04.04.24, 13:00
Eesti elanik kulutas ravimitele mullu keskmiselt 129 eurot
Üldised kulutused ravimitele ühe elaniku kohta olid mullu keskmiselt 369 eurot aastas, Eesti elaniku enda kulutused olid keskmiselt 129 eurot, selgus ravimiameti apteegistatistikast.
Uudised
  • 22.05.24, 07:00
Inimravimite turumaht kasvas
Ravimiameti teatel kasvas inimestel kasutatavate ravimite turumaht tänavu esimeses kvartalis võrreldes aastataguse perioodiga 11 protsenti, ulatudes 117 miljoni euroni.
  • ST
Sisuturundus
  • 28.09.24, 08:45
Sügiskonverents naise tervisest
8. novembril toimub ITK sügiskonverents, mis seekord võtab fookusse naise tervise.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele