• 16.07.08, 12:07
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Punase ja kollase toiduvärviga tooted tekitavad lastel hüperaktiivsust

Eelmisel nädalal hääletas Euroopa Parlament selle poolt, et kuut kollaseid ja punaseid toone andvat toiduvärvi sisaldavad tooted tuleb lisaks koostisele varustada hoiatussildiga: «Võib avaldada kahjulikku mõju laste käitumisele ja tähelepanuvõimele».
Seadus kavatsetakse vastu võtta lähinädalatel ja kuut toiduvärvi sisaldavad toidud saavad hoiatussildid tõenäoliselt ülejärgmisel aastal. Täielikult keelustatakse lisaained töötlemata toidus. Magus- ja värvaineid ei tohi tavaliselt kasutada imikute ja väikelaste söögis, kirjutas Postimees.

Seotud lood

Uudised
  • 19.08.10, 16:00
Miljon last on USAs saanud ennatlikult hüperaktiivsuse diagnoosi
Ligi miljon last on Ameerika Ühendriikides tunnistatud hüperaktiivseteks ja neile on määratud tugevatoimelisi ravimeid vaid seetõttu, et nad on oma lasteaiarühmades olnud kõige nooremad, selgus Michigani ülikoolis tehtud uuringust.
Uudised
  • 17.03.11, 10:44
Eestiski müügil olevad kommid sisaldavad kahtlast ainet
Tuntud karamellid Vähjad sisaldavad punast toidu shy;värvi, mida Briti teadlased peavad lastele kahjulikuks.
Uudised
  • 16.07.08, 13:20
18 aastat kestnud uuring: tervislik toitumine pikendab oluliselt naiste eluiga
Värsked puuviljad, juurviljad, oad ja täisteratooted pikendavad tunduvalt naiste eluiga - eriti võrreldes lääneliku toitumismudeliga, mis ei soosi kõrget vanust. Selliste tulemusteni jõuti uuringuga, millesse oli kaasatud üle 72 000 ameeriklanna.
  • ST
Sisuturundus
  • 08.11.24, 17:26
Kehahooldustooted, mis toetavad tervist talveperioodil
Notino ilutoodete veebipood pakub laia tootevalikut just talveperioodiks, mis aitavad talve kergemini ja tervemana vastu pidada.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele