• 04.12.08, 10:46
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Belgias hakati tootma hambasõbralikku šokolaadi

Belgia kaks šokolaaditehast hakkasid valmistama hambasõbralikku šokolaadi. See maius näeb välja ja maitseb nagu päris šokolaad, kuid ei lõhu hambaid.
«Selle maiustuse puhul on kasutatud sukroosist valmistatud disahhariidi. Seda leidub ka meie organismis. Selle tõttu ei tekita maius probleeme,» selgitas Barry Callebaut firma esindaja Marijke De Brouwer.

Seotud lood

Uudised
  • 27.08.08, 08:00
Hambaarstid tõdevad kurvalt, et Eesti laste hambad on katki
Mälestus nõukogudeaegsest urisevast hambapuurist ajab tolle aja lapsi siiani judisema. Tänapäevased puurid siristavad aga õrnalt kui ritsikad ja võiks arvata, et aastakümneid nõukogude inimese tunnuseks olnud kehvad hambad on ajalugu.
Uudised
  • 09.10.08, 08:00
Tume šokolaad aitab südamehaiguste vastu
Soome Akadeemia uurimus kinnitas vana uskumust šokolaadi parandavast toimest südamehaiguste vastu, kuna tumedas šokolaadis leidub rohesti südamele tervislikke flavonoide.
Uudised
  • 09.06.08, 17:15
Novaator: kas vanasti hambad ei lagunenudki?
Sageli juhtub, et kui arheoloogiliste väljakaevamiste käigus avastatakse mitmetuhande aasta vanuseid luid, siis on just hambad eriti hästi säilinud. Miks see siis nii on? Hambaravi polnud ju tollal kuigi arenenud.
  • ST
Sisuturundus
  • 08.11.24, 17:26
Kehahooldustooted, mis toetavad tervist talveperioodil
Notino ilutoodete veebipood pakub laia tootevalikut just talveperioodiks, mis aitavad talve kergemini ja tervemana vastu pidada.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele