Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Belgias hakati tootma hambasõbralikku šokolaadi
Belgia kaks šokolaaditehast hakkasid
valmistama hambasõbralikku šokolaadi. See maius näeb välja ja maitseb nagu päris
šokolaad, kuid ei lõhu hambaid.
«Selle maiustuse puhul on kasutatud sukroosist valmistatud disahhariidi. Seda leidub ka meie organismis. Selle tõttu ei tekita maius probleeme,» selgitas Barry Callebaut firma esindaja Marijke De Brouwer.
Mälestus nõukogudeaegsest urisevast
hambapuurist ajab tolle aja lapsi siiani judisema. Tänapäevased puurid
siristavad aga õrnalt kui ritsikad ja võiks arvata, et aastakümneid nõukogude
inimese tunnuseks olnud kehvad hambad on ajalugu.
Soome Akadeemia uurimus kinnitas vana
uskumust šokolaadi parandavast toimest südamehaiguste vastu, kuna tumedas
šokolaadis leidub rohesti südamele tervislikke flavonoide.
Sageli juhtub, et kui arheoloogiliste
väljakaevamiste käigus avastatakse mitmetuhande aasta vanuseid luid, siis on
just hambad eriti hästi säilinud. Miks see siis nii on? Hambaravi polnud ju
tollal kuigi arenenud.