• 09.03.10, 14:41
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Ahvatleva toidu pahed

Hüperaktiivsed lapsed, ülekaalulised täiskasvanud ja hõrenenud luudega vanainimesed – kõige selle taga on pahatihti menüü, kus toidud sisaldavad liigselt ohtlikke e-aineid, rasva ning vähe kaltsiumi.
Kulturist Ott Kiivikas teeb sisseoste väga teadlikult. Tal on üsna väljakujunenud toidukorv, mis on koostatud tervisliku toitumise põhialuste järgi. Sportlasena on ta oma lauale valinud sobivas koguses teraviljatooted, juur- ja puuviljad, piima- ja lihatooted (kana, kala) ning muidugi ka tervisemunad. Üldjuhul on need kõik lisaainete poolest head tooted. Nädala lõpus võtab Kiivikas aga ühe päeva, kus sööb vabamalt ja lubab endale toite, mida nädala sees ei söö.

Seotud lood

Uudised
  • 25.06.10, 13:50
E-ained toidus on keemiline paradoks
Kaasaegse keemia areng on toonud toidu kasvatajatele ja tootjatele palju kergendust, kuid samal ajal tarbijatele palju põhjendatud, aga ka mittepõhjendatud muresid, kirjutab staažikas keemik Aili Kogerman.
Töökuulutused
  • 29.10.24, 14:40
Tartu Ülikooli Kliinikum otsib hematoloogia-onkoloogia kliiniku juhti
Kandideerimise tähtaeg: 15.12.2024

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele