Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
E-ained toidus on keemiline paradoks
Kaasaegse keemia areng on toonud toidu
kasvatajatele ja tootjatele palju kergendust, kuid samal ajal tarbijatele palju
põhjendatud, aga ka mittepõhjendatud muresid, kirjutab staažikas keemik Aili
Kogerman.
See on keemia paradoks - ühelt poolt on toidulaud rikkalik tänu kemikaalidele, teiselt poolt aga võivad kasutatud kemikaalid mõjutada lõpptarbija tervist. Tarbijal on vaja leida tasakaal, kirjutas Tarbija24.
Euroopa Tervisevõrgustik (EHN) pöördus
Euroopa Parlamendi poole üleskutsega toetada toitainesisalduse ausat välja
toomist toiduainetel ning samas juhtis tähelepanu vajadusele hoida toiduainete
reklaam mõistlikkuse piires.
Apteekides müüdavate ja enim kasutatavate
ravimite seast võib kergelt leida mitmeid selliseid, millest oma tervisest
hoolivad inimesed enamasti ringiga mööda käivad.
Hüperaktiivsed lapsed, ülekaalulised
täiskasvanud ja hõrenenud luudega vanainimesed – kõige selle taga on pahatihti
menüü, kus toidud sisaldavad liigselt ohtlikke e-aineid, rasva ning vähe
kaltsiumi.
Eesti inimesed on E-ainetest küllaltki
teadlikud ning kohati isegi liiga ära hirmutatud. Kuid kõik, mis on "E" ei
pruugi veel inimesele mürgiselt mõjuda. Kõik oleneb siiski, millistes kogustes
mingit ainet tarbitakse, vahendas ERR-i
teadsportaal.