Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Rasvhapped vähendavad soolevähi riski
Värske uurimuse järgi võib kalaõli ja
omega-3 rasvhapete söömine vähendada käärsoolevähki haigestumise riski.
Uurimused on näidanud, et kalaõli manustamine võib võidelda põletikuga ning aidata ennetada vähki. Samas polnud suuremate inimgruppide toitumist vaadelnud uurimused siiani üheseid tulemusi andnud, vahendas Tarbija24 Reutersit.
Veetes rohkem kui 10 aastat oma elust laua
taga istudes, muudab see soolevähi riski kahekordseks ning seda isegi siis, kui
inimene hoiab ennast regulaarselt vormis. Seega heidab antud uurimus varju
moodsale istuva iseloomuga tööharjumusele, vahendas ERR-i
teadusportaal.
Tänavu sügisel septembri lõpus peetud
vähinädalal oli teemaks soolevähk, mis on maailmas levimuselt kolmas kasvaja.
Eestis on soolevähki haigestumine viimase 30 aasta jooksul pidevalt kasvanud.