• 25.05.10, 16:37
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Rasvast süües terve südameni

Viimastel aastatel on palju ülekaaluliste inimeste arvu suurenemisest räägitud ja seetõttu on ka toiduvalikule hakatud teravdatud tähelepanu pöörama. Kuna rasv annab kõige rohkem energiat (1 g rasva annab organismile energiat 9 kcal, 1 g valku ja süsivesikuid aga 4 kcal), siis võibki tekkida arvamus, et rasv on halb ja seda ei või süüa.
Toiduvaliku ja söömise aspektist on peamine nõuanne siiski see, et süüa tuleb mitmekülgselt. Toitu ei maksa jagada heaks ja halvaks. Kõik toiduained on head, mõni vajalik lausa iga päev. Mitmekesiselt süües saab organism kõiki olulisi toitaineid: valke, rasvu, süsivesikuid. Kui aga rääkida heast ja vajalikust toidust, siis kunagi ei tohiks arvata, et head toitu tuleb pidevalt ja palju süüa, halvaks peetav aga jätta üldse söömata.

Seotud lood

Uudised
  • 10.06.10, 08:00
Soome teadlased: südamehaigused ohustavad enim väikesekasvulisi
Väikesekasvulistel inimestel on kuni poolteist korda suurem tõenäosus haigestuda mõnda südamehaigusesse, näitavad Soome teadlaste poolt läbi viidud uuringu tulemused.
Töökuulutused
  • 29.10.24, 14:40
Tartu Ülikooli Kliinikum otsib hematoloogia-onkoloogia kliiniku juhti
Kandideerimise tähtaeg: 15.12.2024

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele