Viimastel aastatel on palju ülekaaluliste
inimeste arvu suurenemisest räägitud ja seetõttu on ka toiduvalikule hakatud
teravdatud tähelepanu pöörama. Kuna rasv annab kõige rohkem energiat (1 g rasva
annab organismile energiat 9 kcal, 1 g valku ja süsivesikuid aga 4 kcal),
siis võibki tekkida arvamus, et rasv on halb ja seda ei või süüa.
Toiduvaliku ja söömise aspektist on peamine nõuanne siiski see, et süüa tuleb mitmekülgselt. Toitu ei maksa jagada heaks ja halvaks. Kõik toiduained on head, mõni vajalik lausa iga päev. Mitmekesiselt süües saab organism kõiki olulisi toitaineid: valke, rasvu, süsivesikuid. Kui aga rääkida heast ja vajalikust toidust, siis kunagi ei tohiks arvata, et head toitu tuleb pidevalt ja palju süüa, halvaks peetav aga jätta üldse söömata.
Seotud lood
Väikesekasvulistel inimestel on kuni
poolteist korda suurem tõenäosus haigestuda mõnda südamehaigusesse, näitavad
Soome teadlaste poolt läbi viidud uuringu tulemused.
Meditsiiniuudiste talvistel veebiseminaridel anname tervishoiutöötajatele teadmisi vaimse tervise ja pearingluse teemal. NB! Kalender täieneb jooksvalt!