• 05.10.11, 14:16
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

E-ained on ohutud ja neid ei tasu karta!

Toidus olevad e-ained on ohutud, kuid tähelepanelik tasuks olla toiduvärvide gruppi kuuluvate asovärvidega, ütles Tallinna Tehnikaülikooli toiduainete instituudi direktor Raivo Vokk.
Vokk rääkis ETV hommikuprogrammis "Terevisioon", et e-ained, mida leidub toidus ka looduslikult, on ohutud, aga küsimus on kogustes. E-aineid lisavad toidutehnoloogid toitudesse nende välimuse tarbijale meelepärasemaks muutmiseks või siis maitse tugevdamiseks. Näiteks glutamaadi lisamisel võib maitseaineid vähem kasutada, vahendas Õhtuleht.

Seotud lood

Uudised
  • 25.06.10, 13:50
E-ained toidus on keemiline paradoks
Kaasaegse keemia areng on toonud toidu kasvatajatele ja tootjatele palju kergendust, kuid samal ajal tarbijatele palju põhjendatud, aga ka mittepõhjendatud muresid, kirjutab staažikas keemik Aili Kogerman.
Uudised
  • 23.08.12, 12:07
Vale toitumine võib muuta lapse psüühikat
Valgest suhkrust, kunstlikest lisaainetest ja poolfabrikaatidest loobumine ning koduste roogade juurde tagasi tulek muudab rüblikud rahulikumaks ja tõstab ka nende intelligentsustaset, kirjutas Maaleht.
  • ST
Sisuturundus
  • 08.11.24, 17:26
Kehahooldustooted, mis toetavad tervist talveperioodil
Notino ilutoodete veebipood pakub laia tootevalikut just talveperioodiks, mis aitavad talve kergemini ja tervemana vastu pidada.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele