• 15.11.11, 10:58
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Uus loetelu muudab E-ainete muutma senisest arusaadavamaks

Lisaainete kasutamine toidus muutub peagi praegusest veelgi turvalisemaks ja arusaadavamaks tänu kahele õigusaktile, mille Euroopa Komisjon täna heaks kiitis. Kasutusele võetakse kaks uut loetelu, milles on toodud toidu lisaained ja toidu koostisosades kasutatavad lisaained, kirjutas Tarbija24.ee.
Lisaainete loetelu rakendamine algab 2013. aasta juunist. Määrus koostisosades sisalduvate lisaainete nagu ensüümid, lõhna- ja maitseained ning toitained kohta jõustub aga kakskümmend päeva pärast avaldamist Euroopa Liidu Teatajas. Loetelud võimaldavad tarbijatel ning toiduainetööstuses tegutsevatel ettevõtetel ja kontrollasutustel kergesti kindlaks teha, milliseid toidu lisaaineid millistes toiduainetes on lubatud kasutada.

Seotud lood

Uudised
  • 25.06.10, 13:50
E-ained toidus on keemiline paradoks
Kaasaegse keemia areng on toonud toidu kasvatajatele ja tootjatele palju kergendust, kuid samal ajal tarbijatele palju põhjendatud, aga ka mittepõhjendatud muresid, kirjutab staažikas keemik Aili Kogerman.
Töökuulutused
  • 03.03.25, 15:38
Lääne-Tallinna Keskhaigla otsib sisekliiniku ülemarst-juhatajat
Kandideerimise tähtaeg: 16.03.2025

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele