• 08.06.15, 13:30
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Kolm aastat kestnud allergiaprojekt päädib konverentsiga

Eesti biotehnoloogia programmi raames finantseeritud projekt „Development of biotechnology-based food allergen surveillance methods (ALLERGOFOOD), mis kestis kolm aastat, lõpeb järgmisel nädalal esindusliku konverentsiga Toiduliidu korraldusel.
Kolm aastat kestnud allergiaprojekt päädib konverentsiga
  • Foto: PERH
Projekti juht oli PERHis töötav pulmonoloogiadoktor Svetlana Sergejeva. Projekti eesmärk oli töötada välja metoodikad allergeenide kvalitatiivseks ja kvantitatiivseks detekteerimiseks toidus DNA tasemel. Samuti Eesti laste toidu vastu sensibiliseerimise ja toiduallergia levimuse hindamine ning sagedasemate toiduallergeenide väljaselgitamine. Lisaks sooviti hinnata tubaka mõju laste müeloidrakkude alampopulatsioonidele.

Seotud lood

Uudised
  • 29.06.15, 15:00
Toiduallergia ja toidutalumatus – vennad või kaks ise asja?
Üldlevinud arvamuse kohaselt seostatakse toidu söömise järgselt tekkinud nahalöövet või seedehäiret allergiaga. Kuid sageli võib põhjuseks olla hoopis toidutalumatus.
Töökuulutused
  • 09.12.24, 14:40
Regionaalhaigla otsib arsti gastroenteroloogia-keskusesse
Kandideerimine kuni: 09.02.2025

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele