• 17.12.17, 07:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Liha tarbimine võib suurendada diabeedi riski

Singapuris läbi viidud rahvastikupõhine uuring on kinnitanud, et punase liha ja linnuliha intensiivne tarbimine võib inimestel diabeedi riski suurendada. Kala ja karploomade söömisega aga teadlaste sõnul riski ei kaasne.
Küpsetatud lihatükid.
  • Küpsetatud lihatükid. Foto: Scanpix/Caro
Singapuri Duke-NUS meditsiinikooli kliiniliste teaduste professor Woon-Puay Koh vaatles koos kolleegidega seost punase liha, linnuliha, kala ja karploomade ning II tüübi diabeedi vahel, võttes arvesse heemse raua (lihast omastatava raua) mõju.

Seotud lood

Uudised
  • 26.10.15, 13:30
WHO võrdleb töödeldud liha mõju organismile asbesti ja arseeniga
Töödeldud lihas võivad aja jooksul moodustuda vähkitekitavad ained, mistõttu tasub seda süüa minimaalselt.
Uudised
  • 18.12.17, 09:00
Uued seadmed parandavad diabeetiku elukvaliteeti
Euroopa Diabeediuuringute Assotsiatsiooni EASD 47. konverents peeti sel aastal 11.-15. septembril Portugalis Lissabonis. Suursündmusel osalenud Eesti Diabeedikeskuse juht, endokrinoloog Marju Past tõi välja tehnika areneb kogu meditsiiniteaduses kiirelt ja nii ka diabeedi puhul.
Uudised
  • 12.12.17, 09:00
Parlament mures fosfaatide mõju pärast rahvatervisele
Euroopa Parlament peab otsustama, kas vetostada Euroopa Komisjoni ettepanek lubada kebabites fosfaatide kasutamist või mitte.
  • ST
Sisuturundus
  • 25.11.24, 15:40
Meditsiiniuudiste vebinarid talvel 2025
Meditsiiniuudiste talvistel veebiseminaridel anname tervishoiutöötajatele teadmisi vaimse tervise ja pearingluse teemal. NB! Kalender täieneb jooksvalt!

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele