Eesti tarbijad on hakanud rohkem lugema toidu märgistust ja pea pooled vastajatest kontrollivad alati toidu säilimisaega. Teadlikkus toiduhügieenist vajaks aga tõstmist.
„Peamiselt otsivad tarbijaid pakendilt infot toidu säilimisaja ja koostisosade loetelu kohta, kuid huvi tuntakse ka toote päritolumaa, toitumisalase teabe, lisaainete ja põhikoostisosa koguse vastu,“ ütles uuringut kommenteerides Maaeluministeeriumi toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai.
Seotud lood
Listeeriabakteri põhjustatud listerioos liigub ringi Soomes ja Euroopas laiemaltki, Soomes on tervishoiuameti uurimise all kümme juhtumit kümnete haigestunutega, kirjutab Helsingin Sanomat.
Tallinna Tehnikaülikooli aasta noorteadlase tiitli saanud keemia ja biotehnoloogia instituudi geenitehnoloogia osakonna vanemteaduri, rahvusvahelise taustaga rakubioloogi Pirjo Spuuli teadustegevus on keskendunud helikobakteri (Helicobacter pylori) mõju uurimisele inimese maksas.
Noorukite puhul saab rääkida eelkõige kahte liiki söömishäiretest, mis algavad valdavalt teismeeas, kirjutab Anne Kleinberg, Tallinna Lastehaigla vaimse tervise keskuse juht.