• 14.08.24, 07:00

Soome diabeediliit nõuab, et diabeetikutel säiliks võimalus koolis telefoni kasutada

Soome haridusminister Anders Adlercreutz plaanib laste mobiiltelefonide kasutusega seotud keskendumisraskuste tõttu aasta lõpuks parlamenti viia koolides mobiiltelefonide kasutamise piiramise ettepaneku. Diabeediliit nõuab, et diabeetikutele jääks telefonikasutus vabaks.
Diabeediliidu hinnangul ei pruugi osa lapsi soovimatu tähelepanu vältimiseks telefoni kuskilt eraldi võtma minna, veresuhkru kontrollimata või insuliini doseerimata jätmine aga võib ohustada lapse tervist.
  • Diabeediliidu hinnangul ei pruugi osa lapsi soovimatu tähelepanu vältimiseks telefoni kuskilt eraldi võtma minna, veresuhkru kontrollimata või insuliini doseerimata jätmine aga võib ohustada lapse tervist. Foto: Shutterstock
Minister ütles augusti algul meedias, et telefonide kooli kaasavõtmist täielikult ära ei keelataks, aga telefonid võiks näiteks koolipäeva ajaks ära korjata ja tagastada kojumineku ajaks. Tervisega seotud erivajaduste puhul telefonide kasutamist tema kinnitusel ei keelataks, kirjutas mediuutiset.fi.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele