• 04.09.24, 07:00

Teadlaste hinnangul võib semaglutiid aeglustada vananemist

Teadlaste sõnul võib 2. tüüpi diabeedi ravis kasutatav semaglutiid, millele on varem omistatud muuhulgas sõltuvuste ja vaimse tervise probleemide ravis abistavat toimet, aeglustada vananemist.
Ehkki Ozempicule omistatakse üha enam positiivseid omadusi, on eksperdid  hoiatanud ka selle väärkasutuse ja kõrvalmõjude eest.
  • Ehkki Ozempicule omistatakse üha enam positiivseid omadusi, on eksperdid hoiatanud ka selle väärkasutuse ja kõrvalmõjude eest. Foto: Shutterstock
Ameerika Ühendriikide Yale'i ülikooli meditsiinikooli professori Harlan Krumholzi sõnul on mitu uuringut näidanud, et semaglutiidil on varem teatuist tunduvalt rohkem positiivseid omadusi, näiteks võiks seda kasutada reuma, Alzheimeri tõve ja isegi vähi raviks. "Need leiud võivad südame-veresoonkonna haiguste ravis parimal juhul revolutsiooni teha ja ma ei oleks üllatunud, kui inimeste tervise parandamine sel viisil vananemist pidurdaks," ütles ta möödunud reedel Londonis toimunud Euroopa kardioloogide seltsi konverentsil, vahendas Helsingin Sanomat.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele