• 23.10.24, 11:00

Laste tervislikke toitumis- ja liikumisharjumusi kujundav ennetustegevus laienes kõikidesse maakondadesse

2021/22. õppeaastal alguse saanud 3–7aastaste laste tervislike toitumis- ja liikumisharjumuste kujundamisele suunatud sekkumine Seikluste Laegas laienes tervise arengu instituudi (TAI) ja tervisekassa koostöös 56 lasteaeda üle Eesti.
Seikluste Laegas keskendub neljale põhiteemale: tervislikule söömisele, istumisaja vähendamisele, janu korral vee joomisele ning piisavale liikumisele.
  • Seikluste Laegas keskendub neljale põhiteemale: tervislikule söömisele, istumisaja vähendamisele, janu korral vee joomisele ning piisavale liikumisele. Foto: Shutterstock
Sekkumine keskendub neljale põhiteemale: tervislikule söömisele, istumisaja vähendamisele, janu korral vee joomisele ning piisavale liikumisele. Sekkutakse nii toetava keskkonna kujundamise kaudu kui ka läbi igapäevaste tegevuste, mis laste tervislike eluviiside kujundamist soodustavad. Tegevustesse on lasteaedade kaudu kaasatud ka lapsevanemad, kellega tihedalt suheldakse ning kellele toitumise ja liikumise teemalist infot, aga ka koduseid ülesandeid edastatakse.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele