Tulemused näitasid, et kohvijoojatel oli kuni kaheksa korda rohkem L. asaccharolyticus baktereid kui neil, kes kohvi ei tarbinud. Foto: Shutterstock
Uus Nature Microbiology ajakirjas avaldatud uuring näitab, et kohvi tarbimine on seotud Lawsonibacter asaccharolyticus bakteri taseme tõusuga soolestikus, kirjutab medicalnewstoday.com.
Värske uuringu tulemuste kohaselt võib rohkema kohvi, tee või puhta vee joomine vähendada II tüüpi diabeedi all kannatavate täiskasvanute mis tahes põhjusel enneaegselt suremise riski umbes 25%.
Möödunud neljapäeval avaldatud kolme uuringu kokkuvõtte analüüsi kohaselt võib iga päev 2-3 tassi kohvi joomist seostada 10–15% väiksema riskiga haigestuda südamehaigustesse, -puudulikkusesse või -rütmiprobleemidesse või varakult surra.