Kuigi üritustel käiakse eelkõige programmi ja esinejate pärast, mängib hea toit õnnestumises rolli. Suurürituste laualt leiab üha rohkem taimset, kuid lihast pole külalised valmis veel täielikult loobuma.
- Toitumisnõustaja-tervisejuht, TalTechi doktorant-nooremteadur Eliis Salm ning üritusturundusagentuuri Jolos jätkusuutlikkuse juht Katre Kahre jagavad kogemuse ja teadmiste pealt, kuidas innustada inimesi tervislikumalt toituma. Foto: Karmen Laur
"Kuulsin oma sõbrannalt, kes on taimetoitlane, kogemust kahelt ürituselt, kus kõik taimetoitlased aeti ühte lauda istuma, nad ei saanud istuda oma inimestega. Teisel üritusel ei olnud taimetoitlastele mitte midagi peale ahjukartuli," rääkis “Rohepöörde praktikute” saates üritusturundusagentuuri Jolos jätkusuutlikkuse juht Katre Kahre.
Üldiselt on sellised ajad aga möödas ja suurüritustel moodustab valikust kaks kolmandikku taimne ja kolmandiku lihaline, eelistatult mitte veiseliha. Täistaimne menüü on aga endiselt suur risk.
Kui palju mõtlevad korraldajad sellele, mida ja mis järjekorras lauale panevad, ning kuidas innustada inimesi tervislikumalt toituma, sellest räägivad "Rohepöörde praktikute" saates üritusturundusagentuuri Jolos jätkusuutlikkuse juht Katre Kahre ning toitumisnõustaja-tervisejuht, TalTechi doktorant-nooremteadur Eliis Salm.
Saates jagatakse palju praktilisi nõuandeid, kuidas suurendada taimse toidu hulka toidulaual, millises järjekorras toitu serveerida ning kuidas mõjutab see hinda.
Saadet juhib Karmen Laur.
"Nii võiks taimetoitlaseks hakata." Ürituste toidulaual pole veiselihal kohta
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Toitumissoovitused tuginevad organismi füsioloogilistele vajadustele ja on mõeldud kogu rahvastikule (sh imikud, lapsed ja noorukid, täiskasvanud, vanemaealised inimesed, lapseootel ja imetavad naised).
Kandideerimise tähtaeg: 22.01.2025