Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Professor: glutamaat on ohtlik vaid suurtes kogustes
Eesti inimesed on E-ainetest küllaltki
teadlikud ning kohati isegi liiga ära hirmutatud. Kuid kõik, mis on "E" ei
pruugi veel inimesele mürgiselt mõjuda. Kõik oleneb siiski, millistes kogustes
mingit ainet tarbitakse, vahendas ERR-i
teadsportaal.
"Tahaks veel kord rõhutada seda, et mistahes aine võib olla toksiline, kui seda süüa, juua, ükskõik mis moel manustada liiga palju," selgitab Maaülikooli professor Tõnu Püssa.
Apteekides müüdavate ja enim kasutatavate
ravimite seast võib kergelt leida mitmeid selliseid, millest oma tervisest
hoolivad inimesed enamasti ringiga mööda käivad.
Kuidas on võimalik süüa nii, et kõrist ei
lähe alla ühtki milligrammi ksülitooli, sahhariini ega tsüklamaati? Mitme
toitumisraamatu autor Angelika Erin (43) on E-vabalt toitunud juba poolteist
kuud.
Kaasaegse keemia areng on toonud toidu
kasvatajatele ja tootjatele palju kergendust, kuid samal ajal tarbijatele palju
põhjendatud, aga ka mittepõhjendatud muresid, kirjutab staažikas keemik Aili
Kogerman.