• 15.09.11, 14:50
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Professor: glutamaat on ohtlik vaid suurtes kogustes

Eesti inimesed on E-ainetest küllaltki teadlikud ning kohati isegi liiga ära hirmutatud. Kuid kõik, mis on "E" ei pruugi veel inimesele mürgiselt mõjuda. Kõik oleneb siiski, millistes kogustes mingit ainet tarbitakse, vahendas ERR-i teadsportaal.
"Tahaks veel kord rõhutada seda, et mistahes aine võib olla toksiline, kui seda süüa, juua, ükskõik mis moel manustada liiga palju," selgitab Maaülikooli professor Tõnu Püssa.

Seotud lood

Uudised
  • 08.02.11, 10:58
Ohtlikke E-aineid võib leida ravimiteski
Apteekides müüdavate ja enim kasutatavate ravimite seast võib kergelt leida mitmeid selliseid, millest oma tervisest hoolivad inimesed enamasti ringiga mööda käivad.
Uudised
  • 05.04.10, 09:23
Angelika e-ainete vaba poolteist kuud
Kuidas on võimalik süüa nii, et kõrist ei lähe alla ühtki milligrammi ksülitooli, sahhariini ega tsüklamaati? Mitme toitumisraamatu autor Angelika Erin (43) on E-vabalt toitunud juba poolteist kuud.
Uudised
  • 25.06.10, 13:50
E-ained toidus on keemiline paradoks
Kaasaegse keemia areng on toonud toidu kasvatajatele ja tootjatele palju kergendust, kuid samal ajal tarbijatele palju põhjendatud, aga ka mittepõhjendatud muresid, kirjutab staažikas keemik Aili Kogerman.
Töökuulutused
  • 29.10.24, 14:40
Tartu Ülikooli Kliinikum otsib hematoloogia-onkoloogia kliiniku juhti
Kandideerimise tähtaeg: 15.12.2024

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele