Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Marjad pakuvad kaitset Parkinsoni tõve arengu eest
Marjad sisaldavad rikkalikult antioksüdante
flavonoide, pakkudes kaitset Parkinsoni tõve arengu eest.
Lisaks marjadele leidub flavonoide veel ka õuntes, šokolaadis, tsitruselistes jms, vahendab ERRi teadusportaal. Samas ei ole aga kõik flavonoidid oma toimelt võrdsed.
Helsingi Ülikooli biokeskuse rajaja ja juhi
Mart Saarma töörühm on avastanud ajus paiknevate närvirakkude kärbumist
pidurdavaid valkusid ning alustanud nende katsetamist ahvidel, et jõuda
Parkinsoni tõve ravimi leiutamiseni.