• 16.01.12, 14:22
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

USA teadlased avastasid uue baasmaitse

USA teadlaste meeskond avastas inimese keele maitsepungadest keemilised retseptorid, mis tunnevad ära rasva molekulid, kirjutas ERR.
Washingtoni ülikooli uurimusest selgus, et inimesed, kelle keelel esines rohkem CD36 retseptoreid, tuvastasid paremini toidus leiduvat rasva. CD36 vähenemine poole võrra muutis inimesed kaheksa korda tundetumaks rasva maitse suhtes. Selgus, et variatsioone põhjustasid erinevused CD36-te kodeerivas geenis, muutes inimesed tundlikumaks või hoopis vastupidi.

Seotud lood

Uudised
  • 03.01.12, 10:04
Novaator: Vaba turg viib rasvumiseni
Rasvumine võib olla üks vaba kaubanduspoliitika soovimatuid kõrvalmõjusid, näitas värske uuring.
Töökuulutused
  • 05.02.25, 15:53
Kotka Silmakabinet otsib oftalmoloogi – hea võimalus saada firma kaasomanikuks
Kotka Silmakabinet otsib oftalmoloogi, kellel on huvi lisaks erialasele praktikale ka ettevõtluse vastu. See on Sinu võimalus liituda äripartnerina ja saada ettevõtte kaasomanikuks!

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele