Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Uuring kinnitab: toiduallergiat esineb Eestis vähe
Äsja Tartu Ülikooli poolt läbi viidud uuringus leiti, et eestlaste hirmud toiduallergia suhtes on enamjaolt põhjendamatud.
Ligi 750 uuringus osalenud kaheaastase lapse hulgas oli eelsoodumus allergia tekkeks ühe või mitme toiduaine suhtes vaid 5,5 protsendil, kirjutas Postimees Tervis.
Rahvusvaheline uuring kinnitab, et müüdid Eesti väikelaste toiduallergia kasvust ei vasta tõele. Esimest korda uuriti süsteemselt reaktsiooni enam kui 60 allergeenile ja tulevikus loodetakse selgust saada, kui oluline allergeen on säilitusained, vahendas Novaator.
Üldlevinud arvamuse kohaselt seostatakse toidu söömise järgselt tekkinud nahalöövet või seedehäiret allergiaga. Kuid sageli võib põhjuseks olla hoopis toidutalumatus.
Soomes on aastatel 1996-2013 surnud anafülaktilise reaktsiooni tõttu 54 inimest, mis teeb aasta keskmiseks kolm inimest, Eestiski on pea igal aastal vähemalt üks inimene surnud mesilase- või vapsikutorke tõttu.