• 05.10.17, 13:30
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

PERHi arstid lähevad missioonile Aafrikasse

Viis Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) arsti, eesotsas PERHi üld-ja onkokirurgia keskuse juhataja Jüri Terasega suunduvad homme humanitaarmissioonile Keeniasse.
Jüri Teras
  • Jüri Teras Foto: Andres Haabu / ÄP
Sarnaselt organisatsiooni eelnevatele missioonidele viimasel 10 aastal, planeeritakse 2 nädala jooksul patsientide opereerimise kõrval pöörata aktiivset tähelepanu ka nõustamistegevusele ning kohaliku personali väljaõppele.  Missiooni juhi PERHi üld-ja onkokirurgia keskuse juhataja Jüri Terase sõnul pakuvad taolised missioonid ühtemoodi naudingut nii tegijatele kui on vajalikud abisaajatele. Seetõttu pöördutakse igal aastal tagasi Aafrikasse, küll tavaliselt mõnda uude riiki, et kohata taaskord uusi hädasolijaid. „Ühise nimetajana jääb meist alati maha hulk õnnelike silmi, mis tekitab omakorda rõõmusära ka meie südameis,“ ütles Teras.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele