• 01.04.13, 11:08
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Kohv ja snäkid võivad sisaldada kantserogeenset ainet

Leib, saiakesed ja kohv võivad olla tervisele ohtlikud, kuna nad võivad sisaldada keemilist elementi nimega akrüülamiid, mis Taani Tehnikaülikooli rahvusliku toiduinstituudi arvates seondub vähi tekkeohuga. Asja on palutud uurida EL toiduohutusametil.
Akrüülamiid on keemiline aine, mis tavapäraselt tekib tärkliserikastes toitudes, nagu kartuli- ja muud krõpsud, friikartulid, leib, küpsised ja kohv sel ajal, kui neid töödeldakse kõrgel kuumusel üle 120 kraadi, mis hõlmab ka praadimist, ahjus küpsetamist ning röstimist.

Seotud lood

Uudised
  • 16.06.16, 13:00
WHO tõmbas kohvi vähki tekitavate ainete nimekirjast maha
WHO eksperdid andsid sel nädalal uuendatud hinnangud kohvi, matetee ja väga kuumade jookide võimaliku kantserogeensuse kohta.
Töökuulutused
  • 29.10.24, 14:40
Tartu Ülikooli Kliinikum otsib hematoloogia-onkoloogia kliiniku juhti
Kandideerimise tähtaeg: 15.12.2024

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele