Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Euroopa Komisjon soovib reguleerida transrasvade kasutamist
Euroopa Komisjon soovib kehtestada tööstuslike transrasvade kasutamisele toiduainetes ülempiiri.
Küpsised, pirukad ja koogid on kuulsad transrasvade rohke sisalduse poolest. Foto: Scanpix/Caro
Ettepanek sisaldub komisjoni äsjases raportis transrasvade kasutamise kohta.
Taani teadlaste tehtud uuring tuvastas, et transrasvade sisaldus on friikartulites, küpsistes ja paismaisis mõne aastaga selgelt vähenenud, aga eriti just idapoolsetes Euroopa Liidu maades jagub edasist vähenemisruumi veel küllaga, kirjutas Tarbija24.
Maailma terviseorganisatsioon (WHO) tegi möödunud nädalal avalikuks raporti, milles võtab seisukoha: nn magusamaks mõjutab inimeste toitumisharjumusi ja väärib proovimist.
Kui alkoholi kuritarvitamine ja teised elustiilihaigused on riigis üks peamisi surmapõhjuseid, siis annab see tunnistust ebaõnnestunud sotsiaalpoliitikast, leidis Evelin Ilves WHO Euroopa ministrite konverentsi ühe avakõnelejana. Ta kutsus inimesi, valitsusi ja tootjaid ohjeldama mittenakkushaiguste kui sotsiaalsete tõbede levikut.