• 18.09.12, 16:22
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Ida-Euroopa riikides on transrasvade sisaldus toidus endiselt kõrge

Taani teadlaste tehtud uuring tuvastas, et transrasvade sisaldus on friikartulites, küpsistes ja paismaisis mõne aastaga selgelt vähenenud, aga eriti just idapoolsetes Euroopa Liidu maades jagub edasist vähenemisruumi veel küllaga, kirjutas Tarbija24.
Teadlased võtsid vaatluse alla 16 Euroopa maad ja mõõtsid 2005. aastal ja uuesti 2009. aastal üle seal saada olnud kiir- ja valmistoidu transrasvasisalduse, vahendasid Vikerraadio teadusuudised.

Seotud lood

Uudised
  • 30.10.12, 09:46
Transrasvad ei mõjuta veresuhkru taset
USA teadusuuring näitab, et kuigi laialdaselt kritiseeritud transrasvad tekitavad kolesterooli, ei avalda nad kestvat mõju veresuhkrule. 
Uudised
  • 07.12.15, 10:30
Euroopa Komisjon soovib reguleerida transrasvade kasutamist
Euroopa Komisjon soovib kehtestada tööstuslike transrasvade kasutamisele toiduainetes ülempiiri.
  • ST
Sisuturundus
  • 08.11.24, 17:26
Kehahooldustooted, mis toetavad tervist talveperioodil
Notino ilutoodete veebipood pakub laia tootevalikut just talveperioodiks, mis aitavad talve kergemini ja tervemana vastu pidada.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele