• 15.10.24, 09:55

Meditsiiniseadmete TOP: juhid prognoosivad tegevus- ja tootmiskulude kasvu

Meditsiiniseadmete müüjate ja tootjate 2023. aasta tulemuste ja tänavu kahe esimese kvartali tulemuste kokkuvõte näitab, et suuri muutusi juhid ei näe, ehkki keskmisest suuremat kasvu prognoositakse tegevus- ja tootmiskuludele, aga lisaks ka palgakasvu tempole.
Meditsiiniseadmed laboris.
  • Meditsiiniseadmed laboris. Foto: Shutterstock
Sektori juhtide küsitlus viidi läbi tänavu oktoobri esimeses pooles. Kokku vastas küsitlusele 20 juhti. Võrreldes eelmisel aastal läbi viidud juhtide küsitlusega, on juhtide praegune hinnang sektori seisundile üsna sarnane. Eelmisel aastal oli juhtide hinnang sektori seisundile 3,3 viiepallisüsteemis, tänavu oli see 3,22. Ehkki hinnang on veidi halvenenud, on hinnangute vahe siiski vaid 0,07 palli ning nii võib pidada neid sarnasel tasemel püsivateks. Hinnangute vahed joonistuvad pigem välja üksikute näitajate dünaamikas.
Kõige kiiremat kasvu prognoosivad juhid keskmisele töötasule. See on ka ainus näitaja, mille kasvuprognoos on eelmise aasta omast kiirem. Ent kasvuprognooside vahe on jällegi sedavõrd väike, et võib öelda, et eelmise aastaga sarnane palgasurve püsib sektoris ka täna.
Meditsiiniseadmete värske raport on saadaval SIIT: Lisaks on seal ülevaade palkadest, töötajatest, kasusaajatest, efektiivsusest, riigihangete lepingutest jne. Lisatud on intervjuu meditsiiniseadmete tootja Repligen Estonia tegevjuht Madis Untiga.
Kõige kiiremat kasvu prognoosivad juhid tegevus- ja tootmiskuludele. Selle kululiigi kasvuprognoos ületab oluliselt aasta varasemat näitajat.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele