• 30.12.24, 09:08

Uuring: Tume šokolaad võib vähendada II tüüpi diabeedi riski

Harvardi teadlased leidsid oma uuringus, et tumeda šokolaadi regulaarne tarbimine võib vähendada II tüüpi diabeedi riski.
Analüüs näitas, et nädalas vähemalt viie portsjoni tumeda šokolaadi tarbimine oli seotud olulise II tüüpi diabeedi riski vähenemisega.
  • Analüüs näitas, et nädalas vähemalt viie portsjoni tumeda šokolaadi tarbimine oli seotud olulise II tüüpi diabeedi riski vähenemisega. Foto: Shutterstock
Uuring, mis avaldati teadusajakirjas BMJ, analüüsis šokolaadi tarbimise ja II tüüpi diabeedi riski vahelist seost. Uuringus leiti, et tumeda šokolaadi tarbimine on seotud väiksema riskiga haigestuda II tüüpi diabeeti.

Seotud lood

Uudised
  • 03.07.14, 10:56
Tumeda šokolaad aitab parandada jalgade verevarustust
Itaalia teadlased näitasid, et tumedas šokolaadis leiduvad antioksüdandid võivad olla abiks neile, kes kannatavad jalgade verevarustuse häirete käes, vahendas ERRi teadusportaal.
Uudised
  • 14.11.24, 11:00
Eestis põeb diabeeti iga 16. inimene
Neljapäeval tähistatav ülemaailmne diabeedipäev keskendub diabeedile ja heaolule, rõhutades, et ligipääs asjakohasele ravile ja diabeetikute toetamine annab võimaluse parandada patsientide heaolu. Eestis põeb diabeeti iga 16. inimene.
Töökuulutused
  • 18.03.25, 13:39
Tartu Ülikooli Kliinikum otsib kliiniliste valdkondade juhte
Kandideerimise tähtaeg: 16.04.2025

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele