Kuula artiklit
Autor: LINDSTRÖM OÜ • 13. september 2024
Kuula artiklit

Miks on tervishoiuasutusel tekstiilide ostu asemel mõistlik neid rentida?

Teame kõik, kui pingelised on arstide ja õdede tööpäevad. Seetõttu on tähtis, et haldusülesanded või lisategevused ei rööviks aega, mis on vajalik tööks patsientidega.
Vaibad mängivad olulist rolli puhta ja hügieenilise keskkonna tagamisel, samuti vähendavad mürataset ruumis.

Üks oluline võimalus töötajaid lisamuredest vabastada on tekstiilide rentimine, mis katab kõiki peamisi tekstiilide kasutamisega seotud etappe – alates vajaduse hindamisest ja toote valikust kuni hoolduse, paranduse ja väljavahetamiseni. Töötajate rahulolu kõrval tagavad renditud tekstiilid ka tervishoiuasutuse esindusliku mulje, kõrge hügieenitaseme ning seeläbi töötajate ja patsientide ohutuse. Vähetähtis pole ka ressursside sääst ja keskkonnavaade: optimeerimine, korduskasutus ja jäätmete ringlussevõtt on elementaarne osa tekstiilirendi DNA-st.

Vahetusvaibad kui osa sisekujundusest

Tekstiilirendiettevõte Lindström rendib tervishoiuasutustele vaipu – nii asutuse visuaalse identiteediga haakuvaid disainvaipu kui ka suurema tänavamustuse ja niiskuse kogumiseks kasutatavaid porivaipu.

Vaibad mängivad olulist rolli puhta ja hügieenilise keskkonna tagamisel, samuti vähendavad mürataset ruumis. Õigesti valitud kohtades võivad vaibad puhastustöödeks vajalikku aega ja kulusid vähendada kuni 30%.

Meditsiinikeskused soovivad sageli, et nende kliendid tunneksid ettevõtte värvi, logo või kodulehel kasutatud kujunduse järgi õige koha ära juba teisel pool kliiniku klaasust. Neile on sobiv valik just disainvaip. „Disainvaipu on võimalik valmistada mistahes toonides ning väga erineva kuju ja kujundusega. Ning kuigi need on tihti osa soliidse ja professionaalse ruumi ilmest, on nad ka äärmiselt kvaliteetsed mustuse ja niiskuse kogujad,“ kirjeldab Lindströmi müügiesindaja Kris Pitirimov.

Korduvkasutatav rendivaip on ka oluliselt keskkonnasäästlikum variant kui uue vaiba ostmine ja selle hilisem äraviskamine. Lindström hoolitseb detailideni läbimõeldud puhastus- ja tarneprotsessiga vaipade võimalikult pika eluea ja samas hea väljanägemise eest. Disainvaibad on valmistatud 100% taaskasutatud lõngast. Taaskasutusvõimalusi on leitud ka oma eluea lõpetanud vaipadele – koostöös teaduspartneritega ollakse lähedal lahendusele, et põletamisele ei läheks ükski Lindströmi vaip.

Üks puuvillane taaskasutatav rätikurull võimaldab asendada keskmiselt 22 000 paberrätikut.

Tekstiilid kaotavad tualettidest prügi

Olulise osa asutuse hügieenist moodustavad puhtad tualettruumid. Kui kätepuhurid paiskavad õhku baktereid ja ühekordsed paberrätikud tekitavad prügi, siis Lindströmi puuvillarullid tagavad hügieenilise, prügivaba ja keskkonnasäästliku kätekuivatuse.

„Usun, et puuvillarullid oleksid paljude meditsiiniasutuste tualettides väga mõistlik valik. Meil on rida kliente erinevatest sektoritest, kes on kaotanud oma tualettidest prügikastid, sest kliendid ei vaja enam kätekuivatuspaberit,“ selgitab Pitirimov. Üks puuvillane taaskasutatav rätikurull võimaldab asendada keskmiselt 22 000 paberrätikut.

Tema sõnul vähendab tualetiteenuse kasutamine asutuste halduskoormust, sest üks teenus garanteerib nii puuvillarullide, tualettpaberi kui ka kätepesuseebi ja dosaatorite olemasolu ja korrashoiu. „Lisaks annavad nii puuvillarulli jaotur kui ka näiteks tualetipaberi hoidja enne tühjenemist vastutava töötaja mobiiltelefonile signaali, et aeg rull vahetada – nii ei pea tualettide heakorra eest vastutav inimene neid pidevalt kontrollima ja saab oma aega suuremat väärtust loovatele tegevustele pühendada,“ lisab Lindströmi esindaja.

Lindström pakub septembri lõpuni tervishoiuasutustele võimalust tellida tualettruumi ja disainvaipade teenust 22% soodsamalt.

Renditavad tööriided tagavad hügieeni, murevaba protsessi ja töötajate rahulolu

Kindlasti ei piisa vajaliku hügieenitaseme hoidmiseks vaid ruumide ja seadmete puhtusest – väga oluline tegur on ka tööriiete õige hooldus.

Kris Pitirimovi sõnul hakkab aeg, mil meditsiinitöötajad pidid oma tööriideid pesema kodus, praeguseks minevikku jääma. Ta toob välja, et tervishoiutöötajate puhul ei saa üle ega ümber hügieeni küsimusest. Suurim probleem seisneb asjaolus, et pestes tööriideid kodus koos kõigi pereliikmete igapäevapesuga, ei ole võimalik tagada tervishoiusektori nõuetele vastavat hügieenitaset. Teisalt toob ta välja ka vastupidise ohu: „Haigusetekitajad on teatavasti salakavalad ning tööriideid koju viies seab töötaja pahaaimamatult ohtu ka oma pereliikmed, kes pesukorvi visatud kitlil pesitsevate pahalastega kokku võivad puutuda“.

Lindström tagab tööriiete puhastamisel ja tarnimisel tervishoiutekstiilide kõrge hügieenitaseme ja standarditele vastavuse. Samuti on rendiettevõtte abil mugav tekstiilide haldus. Koos kliendiga arvestatakse välja mõistlik riiete kogus ning valitakse igale töötajale tema suurusele ja töö iseloomule vastavad töörõivaste komplektid. Kasutatud riiete tagastamise ja uute saamine toimub töötajale sujuvalt ja murevabalt. Tänu digitaliseeritud rõivastele saab meditsiiniasutus riiete puhastustsüklit ja laokoguseid Lindströmi e-teeninduse abil mugavalt jälgida.

Kris Pitirimovi hinnangul on tekstiilirenditeenus kasulik ja vajalik teenus igale tervishoiusektori asutusele, kes väärtustab oma töötajate aega ning soovib, et nende külastajad saaksid asutusest meeldiva kogemuse.

„Patsientidena eeldame, et meditsiiniasutus on alati puhas, ilus, viisakas – olgu tegu siis suure riigihaigla või erakliinikuga. Kui töötajate riided pole puhtad, põrandad on libedad ja porised või tualetis tervitab meid paberkäterättidest üleuputav prügikast, siis paratamatult kahjustab see meie silmis asutuse mainet. Seda, kas ja milliseid lahendused aitaksid tervishoiuasutusel uut taset pakkuda, tasub otsustada koos Lindströmi esindajaga – meie kogenud eksperdid märkavad klientide ruume külastades kohe, kus teenus enim väärtust luua aitab,“ lisab ta.

Tutvu Lindströmi teenustega lähemalt SIIN.

Miks on tervishoiuasutusel tekstiilide ostu asemel mõistlik neid rentida?
Kuula artiklit

Miks on tervishoiuasutusel tekstiilide ostu asemel mõistlik neid rentida?

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099