Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Toidulaud mõjutab infarktiriski
Praetud ja soolaste toitude vahetamine
salatite vastu aitaks infarktiriski maailmas vähendada kolmandiku võrra, selgus
rahvusvahelisest toitumisharjumuste uuringust.
Teadlased uurisid 52 riigist pärit 16 000 inimese toiduvalikut. Tulemustest eristus kolm peamist toitumismustrit – läänelik, mõistlik ja idamaine toiduvalik, vahendas tarbija24.ee BBC News´i.
Ajakirjas British Medical Journal
tutvustatavast uuringust ilmneb, et teadaolevalt südamehaiguste riski vähendav
suurte koguste puu- ja köögiviljade, kala, oliiviõli ja regulaarse klaasikese
veini tarvitamisel põhinev nõndanimetatud Vahemere köök võib alandada ka
diabeediriski.
Inimorganism on üks tervik ja temas
toimuvad unikaalsed bioloogilised protsessid, mis teatud kõrvalekalletega ühes
organsüsteemis võivad viia haiguslike protsessideni teistes
organsüsteemides.
Kui varem oli igal tervishoiutöötajal isiklik kittel, siis tänapäeva haiglates ja kliinikutes kasutatakse üha enam renditavaid tööriideid, mis on jagatud, kuid hügieenilised ja alati jälgitavalt hooldatud. Tööriiete korrektne hooldus on meditsiiniasutustes hädavajalik – see aitab vältida bakterite, viiruste ja muude haigusetekitajate levikut ning tagada ohutuse nii personalile kui patsientidele. Kaasaegne tehnoloogia võimaldab kogu protsessi digitaliseerida ja vähendada riske miinimumini.