• 04.03.09, 10:23
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Eesti teadlased muudavad Euroopa toidu tervislikumaks

Eesti Maaviljeluse Instituut sai Euroopa Liidult ligi 14 miljonit krooni toetust, et töötada välja võimalused toidukvaliteediga seotud riskide vähendamiseks ning muuta Euroopas toodetud toit tarbijate jaoks tervislikumaks.
Projekti nimega Flavoure (Food and Feed LAboratory of Varied and OUtstanding Research in Estonia) kestvuseks on kolm aastat, mille jooksul juhivad Eesti teadlased rahvusvahelist koostööprojekti 10 teadusasutusega 6 riigist. Projekti eesmärgiks on toidu- ja söödakvaliteediga seotud riskide hindamine ning teadustulemuste rakendamine toidutoomises lõpptarbijate heaks.

Seotud lood

Uudised
  • 11.10.09, 14:52
Eesti teadlased leidsid meetodi rakkude taastootmise mõjutamiseks
TallinnaTehnikaülikooli (TTÜ) teadlased avastasid uue meetodi, kuidas mõjutada tüvirakkude taastootmist. See võib aidata takistada vähirakkude liigset paljunemist.
Uudised
  • 13.10.08, 11:18
Adik Levin: ''Ütlen ausalt, et kuigi olin tipparst, ei teadnud ma veel kümme aastat tagasi toitumisest tuhkagi''
Lastearst Adik Levin tegi pensionieas kannapöörde ning hakkas tervisliku toitumise kuulutajaks.
Uudised
  • 29.12.08, 08:12
Kolmandik südamehaigustest on põhjustatud valest toitumisest
Ajakirjas Circulation avaldatud ja 52 riigis elava üle 16 000 inimese toitumisharjumustel põhinev teadusuuring näitab, et praetud, rasvaste ja soolaste toidukordade üleküllus arenenud lääneriikides põhjustab sealsetest rasketest südamehaigustest hinnanguliselt kolmandiku.
  • ST
Sisuturundus
  • 08.11.24, 17:26
Kehahooldustooted, mis toetavad tervist talveperioodil
Notino ilutoodete veebipood pakub laia tootevalikut just talveperioodiks, mis aitavad talve kergemini ja tervemana vastu pidada.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele