Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Eesti teadlased muudavad Euroopa toidu tervislikumaks
Eesti Maaviljeluse Instituut sai Euroopa
Liidult ligi 14 miljonit krooni toetust, et töötada välja võimalused
toidukvaliteediga seotud riskide vähendamiseks ning muuta Euroopas toodetud toit
tarbijate jaoks tervislikumaks.
Projekti nimega Flavoure (Food and Feed LAboratory of Varied and OUtstanding Research in Estonia) kestvuseks on kolm aastat, mille jooksul juhivad Eesti teadlased rahvusvahelist koostööprojekti 10 teadusasutusega 6 riigist. Projekti eesmärgiks on toidu- ja söödakvaliteediga seotud riskide hindamine ning teadustulemuste rakendamine toidutoomises lõpptarbijate heaks.
TallinnaTehnikaülikooli (TTÜ) teadlased
avastasid uue meetodi, kuidas mõjutada tüvirakkude taastootmist. See võib aidata
takistada vähirakkude liigset paljunemist.
Ajakirjas Circulation avaldatud ja 52
riigis elava üle 16 000 inimese toitumisharjumustel põhinev teadusuuring näitab,
et praetud, rasvaste ja soolaste toidukordade üleküllus arenenud lääneriikides
põhjustab sealsetest rasketest südamehaigustest hinnanguliselt kolmandiku.